Bicicleta se practica devreme. La inceput, in jur de 1 an jumatate si 2 ani jumatate copilul este in stare sa mearga pe tricicleta. Intre 3 si 4 ani se poate trece la bicicleta cu roti mici. Pentru copii este un sport excelent pentru dezvoltarea aparatului cardiovascular si a musculaturii membrelor inferioare. De cele mai multe ori, mersul pe bicicleta este considerat ca un joc.

Sportul cu bicicleta contribuie la dezvoltarea armonioasa a corpului si a mintii. Romanii au spus-o inaintea noastra : " Mens sana in corpore sano "( Minte sanatoasa in corp sanatos ). Bicicleta ideala trebuie sa fie in primul rand comoda, cadrul bicicletei trebuie ales in functie de varsta copilului, de greutate si de inaltime. Astfel este important sa alegem bicicleta care se potriveste cel mai bine in functie de marimea cadrului.

Jucarii pentru copii: Bicicletele sunt de mai multe tipuri: Biciclete de oras; Biciclete hibride; Biciclete de teren; Cursiere; Biciclete pentru sporturi extreme

Noi trebuie sa alegem corect bicicleta de care avem nevoie, nu trebuie sa achizitionam o bicicleta pentru munte si sa avem impresia ca o sa ne deplasam bine si pe drumuri de asfalt. Daca vrem sa amortizam socurile, trebuie sa ne achizitionam o sa cu suspensie in tija . Obligatoriu bicicletele trebuie utilate sau echipate in asa fel incat sa se poata circula cu acestea legal in oras. Este nevoie de faruri luminoase, stopuri si lant pentru roti.

S-a dovedit ca exercitiul fizic corect facut permite o mai buna dezvoltare a aparatului cardiovascular si a celui inspirator, de care copilul va profita toata viata. Jucarii pentru copii. Trebuie stiut insa ca un antrenament excesiv si condus intr-un mod inconstient poate avea consecinte nefaste asupra dezvoltarii copilului. Jucarii pentru copii. Pe termen lung, sportul este o asigurare impotriva pericolelor civilizatiei (deformari ale coloanei vertebrale, obezitate, ateroscleroza etc.)

Cand practica un sport sau se anima cu jucarii, copilul se va dezvolta mai bine, va avea mai multa incredere in el, mai bune legaturi cu altii si va fi mai in largul sau in viata de toate zilele. La sfatul medicului pediatru, copilul poate fi dirijat spre anumite sporturi pe care sa le practice sub forma de exercitii " de incepator ".Sportul, aerul si soarele sunt factori de o importanta capitala pentru calirea organismului copilului. Cu ajutorul scaunului pentru copii care se ataseaza de bicicleta unui adult i se va oferi copilului o experienta care ii va incuraja dorinta de a cunoaste lumea