Lumea magica a jucariilor poate sa ofere copilului nenumarate forme de exprimare, de a creste si de a isi arata calitatile. De asemenea dezvolta abilitati, arata caracterul copilului si indeamna la creativitate permanenta. Orice copil are un joc preferat, isi doreste sa experimenteze si sa se joace in feluri multiple cu jucariile sale. Adultii sunt uneori uimiti de creativitatea libera a copiilor care vad anumite obiecte ca pe niste personaje cu viata, care au abilitati neobisnuite, puteri nevazute, structuri care se schimba si deformeaza si asa mai departe.

Jucariile creative

Dintre tipurile de jucarii, se remarca jucariile de tip creativ. Ele sunt facute special pentru a pune in valoare abilitatile copiiilor si pentru a le dezvolta capacitatile native. Sunt bune pentru orice tip de varsta si sunt construite in functie de anii pe care ii are copilul.

banc de lucru

De exemplu exista jucarii cu tabla pentru scris si cu litere magnetice, ele fiind special construite pentru categoria 3-7 ani. In acest exemplu, inaltimea tablitei de scris este potrivita cu inaltimea posibila a copilului, decorul ei este facut sa fie atractiv pentru copilul incadrat aici, iar posibilitatea de a se manifesta este libera. In functie de ceea ce acumuleaza la gradinita sau in familie, de dezvoltarea sa, va alege sa foloseasca in mod creativ tablita de desen si scris. Parintele poate sa afle ca baietelul sau fetita are talent la desen sau poate sa vada ca are abilitati in ceea ce priveste scrisul sau memorarea. Toate sunt importante si toate duc spre o evolutie care este de dorit.

Jucariile de tip ateliere de lucru

Jucariile de tip ateliere de lucru sunt speciale pentru ca pun in valoare abilitatile practice pe care le are copilul. In aceasta categorie intra bancile de lucru pentru copii in care cei mici construiesc sau pot invata sa repare anumite obiecte, in care folosesc mici bucatarii si alte forme de spatii de lucru la care ne putem gandi.

banc de lucru

Prin acestea, tot intr-un mod care dezvolta creativitatea si atentia la detalii, copilul poate sa invete sa construiasca, stie imediat ce inseamna sa strice ceva si cat timp si ce munca implica refacerea sa, si, mai mult, stie ca lucrul poate sa fie o placere. Copiii se joaca atunci cand au de facut un lucru important pentru ca nu simt povara pe care adultii uneori o au de a indeplini o anumita sarcina. Prin astfel de jucarii ei invata de mici ca exista anumite lucruri pe care este bine sa le indeplinesti, dar se bucura de toata experienta. Este un mod pozitiv si creativ de a invata si evolua.

Calitatile jucariilor

Jucariile, in special cele creative si de lucru, ajuta copilul sa se bucure in fiecare zi si sa isi dezvolte calitatile pe care deja le au. Orice tip de jucarie va oferi bucurie si zambete.

Pe site-ul nostru Alinut.ro gasiti jucarii diverse si alte obiecte importante pentru copii si parinti. Tot aici gasiti vedea, cumpara si afla informatii despre jucarii creative si ateliere de lucru.