Porniti in cautarea unui scaun auto pentru copil si imediat ce consultati catalogul de produse la aceasta sectiune va dati seama ca sunteti mai confuzi decat atunci cand v-ati pus in gand sa cumparatati un astfel de produs. Sunt atat de multe modele, design divers, culori nu mai spunem. Deci, ce si cum alegeti?

Exista desigur tot la fel de multe sfaturi, recomandari ce vin din partea celor care au facut deja o astfel de achizitie. In gama noastra veti gasi de asemenea scaune cu sau fara isofix, aici: https://www.alinut.ro/scaune-auto-copii-alinut.

Cat de scump este prea scump, cat de bine dotat trebuie sa fie si alte chestiuni de acest gen le veti dezbate mai ales prin comparatie. Cert este ca unele lucruri raman practic neclare. Iata cateva dintre lucrurile pe care nimeni nu le spune despre acest subiect:

scoica copii

Scoica auto nu este scaun auto

Carucioarele mai complexe, de tip 3 in 1, includ una din parti asa numita scoica auto. Aceasta este indicata a fi folosita pana la 13 kilograme sau putin peste. In general, in primul an al copilului parintii aleg sa foloseasca scoica in dublul sau rol, cel de atasare pe carucior, cat si in masina, atunci cand este cazul. Din ratiuni practice deci, scaunul auto este inlocuit de scoica. Doar ca, un astfel de element este partial ceea ce trebuie.

Scoica auto se detaseaza rapid de pe carucior, dar in masina poate fi stabilizata doar cu centura din dotare. Spre deosebire de sistemul isofix, este de o calitate mai joasa. Partea totusi cu care compenseaza se refera la faptul ca o scoica poate fi montata in ambele sensuri, cu fata sau cu spatele la directia de mers, in orice tip de masina, deci nu depinde de sistemul autovehiculului.

Flexibilitate si confort

Scaunul auto poate fi unul performant si bine ales, conform cu grupa de varsta, dar confortul, unde se incadreaza in lista de cerinte? Este destul de greu sa faci alegeri in numele altei persoane, mai ales cand te gandesti la fragilitatea unui copil. Asadar misiunea este cu atat mai grea.

scaun auto copii confortabil

Ar fi bine:

ü  Ca scaunul auto sa aiba centuri de prindere, in diferite puncte. 5 centuri pot asigura fixarea optima, stabilizand sezutul si coloana. Acestea ar fi bine sa dispuna de ajustare, intrucat copilul creste repede.

ü  Ideala ar fi ca un scaun auto sa fie reglabil nu doar privind inaltimea corespunzatoare, ci si privind pozitia. Copilul va atipi destul de des in calatorii, somnul este parte importanta din cresterea sa astfel incat ar fi bine sa dispuna de conditii optime pentru siestele sale.

Reperele despre varsta si greutate nu sunt degeaba

Un scaun auto ce nu este ales conform grupei de varsta si greutate practic nu mai poate fi considerat optim pentru copil. A nu se uita ca la mijloc sta siguranta pasagerului. Un scaun cu centuri care il strang pe copil are din start risc de sufocare, asadar mai mare nu este mai bine, mai mic nici atat, ci potrivit conform cu anumite specificatii stricte.

scaun auto copii 0-36 kg

Scaunul auto este inutil daca nu sunt folosite sistemele de prindere

Un scaun auto nu este de decor. Asadar daca doar asezati copilul in locul destinat lui nu inseamna ca i-ati si asigurat tot ce trebuie pentru o calatorie sigura. De preferat sa fie folosite centurile din dotarea scaunului, la fiecare drum facut.

Pentru cei de varsta ce trece de 3 ani, se poate folosi la scaunul cu prindere isofix centura din dotarea masinii. Atentie la specificatiile facute de producator.

Pentru scaune auto de calitate va asteptam in cadrul paginii noastre, cu optiuni variate, dar si accesorii sau inaltatoare.